Leukste kinderproducten van steigerhout

De laatste jaren is de vraag van consumenten naar producten met een authentieke uitstraling sterk toegenomen. Een duidelijk gevolg daarvan is dat je bijvoorbeeld steeds vaker pallets ziet die in tuinen als zitmeubelen dienen. Ook steigerhout is in de laatste tien jaar duidelijk populairder geworden.

Een voordeel van steigerhout is hoe dan ook dat je er vele kanten mee op kunt. Bijna alle denkbare meubels zou je van dit type hout kunnen maken. Kenmerkend aan steigerhout is uiteraard het grove en stoere uiterlijk. Dit valt niet los te zien van het feit dat dit hout eerder is gebruikt als onderdeel van bouwsteigers. De keuze voor meubels van steigerhout is dus een behoorlijk milieubewuste. Gunstig is bovendien dat steigerhout weinig onderhoud nodig heeft, prima tegen een stootje kan en in bijna alle denkbare interieurstijlen passend is.

In de volgende alinea’s benoemen en beschrijven we een aantal van de leukste kinderproducten van steigerhout. Deze producten zou je bij meubelexperts kunnen kopen, maar ze zelf maken van losse steigerhouten planken of delen is natuurlijk ook mogelijk.

Kinderbureaus

Een van de leukste kinderproducten van steigerhout is een kinderbureau. Door de grootte die zo’n bureau doorgaans heeft, heeft dit meubel gelijk een forse invloed op de uitstraling van de kinderkamer in z’n totaliteit. Uiteraard is het belangrijk dat als je voor een kinderbureau van steigerhout gaat, dat je er dan voor zorgt dat dit hout goed behandeld is met bijvoorbeeld beits, olie of nano coating. Dit om ervoor te zorgen dat het hout fijn en zacht aanvoelt voor je kind.

Kinderbureaus van steigerhout (1)
Bron foto: Dehouttwist

Ledikant of bedframe

In je kinderkamer zou ook een bedframe van steigerhout het uitstekend doen. Zo’n steigerhouten bed komt meestal heel wat subtieler tot uiting, aangezien het frame ervan vaak niet helemaal zichtbaar is. Dit zou anders zijn bij een wieg of een ledikant van steigerhout. Deze voor baby’s bestemde bedden zijn namelijk altijd prominent aanwezig, in welke ruimte dan ook.

Kledingkasten, opbergkasten en commodes

Een andere manier om met steigerhout de uitstraling van een kinderkamer flink te beïnvloeden is door dit als materiaal te gebruiken voor kasten. Dit zouden bijvoorbeeld opbergkasten en kledingkasten kunnen zijn. In een babykamer zou een commode van steigerhout het uitstekend doen.

Kinder kledingkast steigerhout
Bron foto: Dehoutshop

Tafels en stoelen

Andere meubels die prachtig uit de verf komen wanneer ze zijn vervaardigd van steigerhout zijn tafels en stoelen. Kinderstoelen en -tafels vormen hierop zeker geen uitzondering. Ze zouden bovendien fraai staan bij andere steigerhouten meubels die je misschien al hebt.

Speelkeukens

Tenslotte kun je natuurlijk ook speelgoedartikelen van steigerhout aanschaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speelkeuken van steigerhout. Bij bijna alle jonge kinderen valt zo’n speelkeuken namelijk in de smaak. Een kinderkeuken laat kinderen immers op een vrolijke en speelse manier kennismaken met verschillende taken en spullen in de keuken. Ga je als basismateriaal voor steigerhout bij deze kinderkeuken, dan past deze keuken ook nog eens mooi in de rest van het interieur.

Speelkeuken steigerhout
Bron foto: Jorg-steigerhout

Uitgelichte afbeelding

Kinderbed van steigerhout
Bron hoofdfoto: Steigerhoutenmeubelshop

Recente blog artikelen

Overkapping en fietsenberging in één

De schutting als eyecatcher

Alles over hardhout