Ideeën voor tuinmeubelen van steigerhout

Steigerhout wordt in landen als Nederland de laatste jaren duidelijk meer gebruikt dan voorheen. Dit is een ontwikkeling die mede voortkomt uit de wens om meer gebruik te maken van gerecyclede producten. Bij steigerhout is dat het geval, want dit hout heeft voordat het voor consumenten beschikbaar is al een tijdje gediend als onderdeel van bouwsteigers. 

Ook de hang naar authenticiteit speelt een rol bij de groeiende populariteit van steigerhout. Steigerhout heeft namelijk een gebruikt, gegroefd en bij vlagen doorleefd karakter. Je ziet er vaak kleine beschadigingen in en ook een grijsachtige kleur is geen zeldzaamheid. Dit laatste komt door het vele gebruik van cement in de bouwwereld.

Hoe dan ook, van steigerhout kunnen de meest uiteenlopende meubels worden gemaakt. Hierbij gaat het ook om meubels voor buiten. Zit je verlegen om goede steigerhout ideeën voor in de tuin? In dit artikel lees je een aantal interessante ideeën voor steigerhouten tuinmeubelen.

Tuintafels

Een meubel dat je in nagenoeg elke tuin tegenkomt is een tafel. Een tuintafel is natuurlijk onmisbaar als je het buitenleven goed vorm wilt geven. Als materiaal voor tuintafels misstaat steigerhout zeker niet. Op een proportionele manier heeft een dergelijke robuust ogende tafel invloed op de algehele uitstraling van de tuin.

Een tuintafel is uiteraard redelijk gevoelig als het gaat om de vorming van vlekken, bijvoorbeeld van frisdrank, koffie of wijn. Gelukkig zijn deze vlekken op steigerhouten tafels er met een schuurmachine of schuurpapier vrij makkelijk uit te halen. Je kunt je tafel natuurlijk ook beschermen met bijvoorbeeld een tafelkleed.

Loungebanken en -stoelen

Zitmeubelen kunnen in een goed uitgeruste tuin ook niet ontbreken. Wanneer je al gekozen hebt voor een tuintafel van steigerhout, dan passen steigerhouten stoelen daar uiteraard perfect bij. Dit geldt ook voor loungebanken of -stoelen van dit materiaal. Zo gun je jezelf nog meer comfort.

Loungebank steigerhout
Bron foto: Steigerhouttrend

Open kasten voor planten

De laatste jaren lijken steeds meer mensen een open kast in hun tuin te plaatsen. Voor een natuurlijk karakter van deze kast is steigerhout het ideale materiaal. De kleur van dit hout past bovendien bij uitstek bij de kleine planten die meestal in dit soort kasten worden geplaatst.

Opbergkasten

In een goed uitgeruste tuin zijn opbergkasten eigenlijk onmisbaar. Zo’n tuinkast maakt het je namelijk veel makkelijker om bijvoorbeeld je tuinmeubelen en vooral je kussens droog en veilig op te bergen. Met een opbergkast van steigerhout zou je wat dat betreft het nuttige met het aangename verenigen.

Tuinhuisjes

Je spullen opbergen zou je natuurlijk ook kunnen doen in een tuinhuisje. Hierin kun je normaal gesproken moeiteloos al je tuinmeubelen en -gereedschappen kwijt. Vaak is er ook genoeg ruimte voor andere spullen zoals fietsen. Laat je dit tuinhuisje bestaan uit steigerhout, dan beïnvloed je de uitstraling van je tuin in één klap op een overtuigende manier.

Tuinhuisje steigerhout
Bron foto: Weijbv

Schutting

Als je echt verknocht bent aan steigerhout en je daarom dit type hout zo dominant mogelijk aanwezig wilt laten zijn in je tuin, dan kun je dit het best laten terugkomen in je tuinafscheiding. De meest logische optie lijkt dan een schutting van steigerhout. Hiermee weet je zeker dat waar je ook naartoe kijkt, er altijd steigerhout in je blikveld verschijnt.

Bron hoofdfoto: Steigerhoutenmeubelshop

Uitgelichte afbeelding

Steigerhout tuinmeubel
Bron hoofdfoto: Steigerhoutenmeubelshop

Recente blog artikelen

Overkapping en fietsenberging in één

De schutting als eyecatcher

Alles over hardhout