Creatieve ideeën voor steigerhout

De laatste jaren zien steeds meer mensen het belang van het hergebruiken van materialen. Wanneer je dit combineert met de groeiende behoefte aan materialen met een authentieke en natuurlijke uitstraling, is het niet zo vreemd dat steigerhout tegenwoordig erg populair is.

Als je een handige doe-het-zelver bent kun je in principe, zonder al te veel problemen, zelf meubels of andere voorwerpen maken van steigerhouten planken. Heb je hierbij nog wat inspiratie nodig? Hieronder lees je een aantal tips over hoe je creatief met steigerhout kunt omgaan.

Tuinstoelen

Wanneer je over een tuin beschikt, dan wil je hier op zonnige dagen uiteraard ook comfortabel kunnen zitten. Wat dat betreft zijn zitmeubelen voor in de tuin echt een must. Hierbij zou het ideaal zijn als je zelf deze meubelen zou kunnen maken, bijvoorbeeld steigerhouten banken. Stoelen en banken zijn hier relatief makkelijk van te maken. Uiteraard maak je ze vervolgens af met prettige kussens die qua uitstraling goed bij het robuuste steigerhout passen.

Open tuinkast

Met een open tuinkast bedoelen we een kast waarin je spullen kunt opstellen ter decoratie. Meestal zijn dit planten of voorwerpen die goed tegen de verschillende weersomstandigheden bestand zijn. Planten worden hierbij het meest gebruikt. Sommige mensen gebruiken een dergelijke open tuinkast zelfs als een klein moestuintje. Hier verbouwen ze bijvoorbeeld hun eigen specerijen in. Dergelijke planten passen qua uiterlijk in ieder geval perfect bij het soms wat verweerd ogende steigerhout.

Plantenbakken

Als je enthousiast bent over een open tuinkast van steigerhout, dan zijn plantenbakken van steigerhout uiteraard ook een goed steigerhout idee. Ook hierbij zet je namelijk de combinatie neer tussen het zachte groen van planten met het robuuste bruingrijze van steigerhout. Bovendien is het interessant dat je deze plantenbakken zowel binnen als buiten zou kunnen plaatsen.

Fotomuur

Veel mensen hangen graag persoonlijke foto’s aan de muur. Op deze manier combineren ze decoratie met het levend houden van herinneringen. Echter plak je natuurlijk niet zomaar een losse foto tegen de wand. Deze foto heeft een extra oppervlak nodig ter bescherming en ondersteuning. 

Met een fotomuur van steigerhout zou je dit op een prachtige manier realiseren. Aan deze fotowand zou je dan je foto’s kunnen bevestigen. Zowel de steigerhouten wand als de foto’s zelf komen op deze manier uitstekend uit de verf. Voordelig aan een fotomuur is bovendien dat deze vrij makkelijk te maken is.

Wanddecoratie

Naast fotomuren zijn er vanzelfsprekend nog veel meer manieren om met steigerhout wanddecoratie te maken. Dit zouden de meest uiteenlopende versieringen kunnen zijn. Te denken valt bijvoorbeeld aan uit steigerhout gesneden of gezaagde vlinders, herten, hartjes, bomen en sterren. Ook kerstversiering kun je op deze manier tot stand laten komen.

Wijnrek

Tenslotte zou je met enige handigheid een eigen wijnrek van steigerhout kunnen maken. Zo’n wijnrek kun je in de vorm van een plank maken die je aan de muur bevestigt, maar je kunt ook daadwerkelijk een rek maken waar je je flessen horizontaal in legt. Zo’n steigerhouten wijnrek zal in ieder geval een uitnodigende uitwerking hebben voor alle wijnliefhebbers.

Uitgelichte afbeelding

Creatieve ideeën voor steigerhout 02

Recente blog artikelen

Overkapping en fietsenberging in één

De schutting als eyecatcher

Alles over hardhout