Ideeën om je kantoor in te richten met steigerhout

Veel kantoorpanden zijn jammer genoeg een tikkeltje sfeerloos en kleurloos ingericht. Over het algemeen wordt er vaak gebruik gemaakt van dezelfde spullen en materialen. Ongetwijfeld voldoet dat allemaal wel, maar toch: als je je personeel echt wilt inspireren, dan is er soms net even wat meer nodig. Een sfeervol kantoor kan voor deze extra inspiratie zorgen. Daarnaast kan dit leiden tot een beter welzijn bij je medewerkers. Daardoor zijn ze misschien wel bereid om je bedrijf langer trouw te blijven.

Kortom, het is zeker de moeite waard om je kantoor een aantrekkelijke uitstraling te geven. Veel tijd of moeite hoeft dat niet eens te kosten. Vervang bijvoorbeeld enkele stalen of metalen meubels door meubelen van steigerhout, dan bereik je al snel een enorm resultaat. Dat we hier steigerhout als voorbeeld noemen is uiteraard geen verrassing. Dit type hout is door zijn robuuste uiterlijk en authentieke karakter namelijk bij veel mensen geliefd. Hieronder lees je verschillende ideeën over hoe je met steigerhout je kantoor meer cachet kunt geven.

Bureaus

In elk kantoor behoren bureaus tot de belangrijkste meubels. Meestal zijn deze grijs of (gebroken) wit van kleur. Ze zijn doorgaans gemaakt van kunststof, metaal of een mengsel van verschillende materialen. Vergeleken daarbij stralen steigerhouten bureaus uiteraard veel meer kleur en klasse uit. Het vervangen van (een aantal van) de bureaus in je kantoorpand zou gelijk een enorme verbetering betekenen in het charisma van het gebouw.

Kasten

Ook de opbergkasten in menig kantoor zijn nogal onpersoonlijk en zelfs stijlloos te noemen, ondanks dat deze kasten waarschijnlijk best functioneel zijn. Functionele kasten kunnen echter net zo goed gemaakt zijn van het veel meer persoonlijkheid hebbende steigerhout. Ook dit zou een aanpassing betekenen die een grote impact heeft op de algehele sfeer in het kantoor.

Plantenbakken

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat kantoormedewerkers er beter en sneller van kunnen gaan werken als er voldoende groen aanwezig is op kantoor. Uiteraard wordt hiermee groen in de vorm van planten bedoeld. Ben je inderdaad van plan wat planten te gaan plaatsen, dan heb je hier wel plantenbakken voor nodig. Plantenbakken van steigerhout zouden hierbij de ideale keuze zijn. Het groen van planten matcht namelijk prachtig bij de kleur van steigerhout. 

Banken, stoelen en tafels in de kantine

Niet alleen de werkvloer zelf dient een fijne plek te zijn, je wilt je personeel zich ook goed laten thuis voelen in onder andere de kantine. In deze kantine zijn vanzelfsprekend tafels en zitmeubelen, zoals stoelen en banken, nodig. Wil je hier een aantrekkelijk en uitnodigend geheel van maken, dan zouden tafels, stoelen en banken van steigerhout hier zeker niet misstaan. Zo geef je je kantine een warme uitstraling, eentje die het midden houdt tussen landelijk en modern.

Uitgelichte afbeelding

Ideeën om je kantoor in te-richten met steigerhout image

Recente blog artikelen

Overkapping en fietsenberging in één

De schutting als eyecatcher

Alles over hardhout