Loungeset van steigerhout

Enkele tientallen jaren geleden was dit nog niet zo, maar nu is het de normaalste zaak van de wereld dat je steigerhouten meubels aantreft in woningen. Zo is een steigerhouten loungeset tegenwoordig bijvoorbeeld in trek om als tuinmeubel te dienen. 

Een steigerhouten loungebank, uiteraard aangevuld met kussens en een centraal staande tafel, voegt hoe dan ook veel sfeer toe aan je tuin. Steigerhout heeft namelijk van zichzelf een even fraai als robuust karakter. Dit heeft deels te maken met de structuur van het vurenhout waar dit van afkomstig is. Misschien nog wel relevanter is echter dat steigerhout bijna altijd een verleden heeft in de bouwwereld. Doorgaans werd dit hout eerder namelijk gebruikt als loopplanken in bouwsteigers. Zo weet je meteen waardoor deze houtsoort zo’n gebruikte indruk maakt.

De aantrekkelijkheid van loungesets verklaard

Of je nu kiest voor steigerhout of voor een ander materiaal, een loungeset is aan elke tuin een prima toevoeging. Met een loungeset verbeter je hoe dan ook de sfeer in je tuin. Er gaat duidelijk een uitnodigende werking van uit. Je verhoogt daarmee simpelweg de totale belevingswaarde van je tuin. Daarbij zijn loungesets zo samengesteld dat je er op een comfortabele manier in kunt zitten of liggen. In principe moet het ook geen probleem zijn om in je loungeset maaltijden of drankjes te nuttigen. 

Waarom een loungeset van steigerhout?

Om de volgende redenen zou het een goed idee zijn als je een steigerhouten loungeset zou aanschaffen voor in de tuin:

  • Steigerhout is uiteraard een redelijk zwaar en stevig materiaal. Het gunstige hiervan is dat je steigerhouten loungebank niet zomaar weg zal waaien op een stormachtige dag. Dit voorkomt dan ook meteen dat je loungeset tegen bijvoorbeeld een raam aan botst.
  • Mits je steigerhouten loungeset van tevoren goed voorbehandeld is (met producten als beits, lak en/of verf) heb je er zeer weinig onderhoud aan over.
  • Wanneer je kiest voor steigerhout maak je een milieuvriendelijke keuze. Als men dit in de bouwwereld gebruikte hout namelijk geen tweede leven zou geven, zou dit hout gewoon afgedankt worden. In dat geval zouden je meubels van ander hout gemaakt moeten worden. Dat zou vervolgens opnieuw impact hebben op het milieu.

Tips over het onderhoud en de omgang

Zoals gezegd hoef je van een steigerhouten loungebank weinig werk te verwachten qua onderhoud. Sowieso kan een meubel van dit materiaal al een gebruikte indruk maken door de geschiedenis die het heeft. Als je dus zelf per ongeluk een beschadiging aanbrengt, dan hoef je daar niet mee in te zitten. Bij vlekken van vloeistoffen als wijn en koffie ligt dat natuurlijk wel wat anders. Echter zijn deze er met behulp van een schuurmachine makkelijk uit te krijgen.

Mocht je een steigerhouten loungeset kopen, dan is het tenslotte essentieel dat je goed let op de waterbestendigheid van je set. Kijk vooral op welke manieren het hout is behandeld om hierachter te komen. Bij twijfel kun je je loungeset even binnen te zetten wanneer het gaat regenen.

 

Uitgelichte afbeelding

tijd voor steigerhout loungeset

Recente blog artikelen

Overkapping en fietsenberging in één

De schutting als eyecatcher

Alles over hardhout