Hoekbureau van steigerhout

Wanneer je thuis een prettige werkplek wilt creëren en de kamer waarin je dat wilt doen is relatief klein, dan is het zaak om efficiënt met de beschikbare ruimte om te gaan. Met een hoekbureau lukt je dat zeker. Een hoekbureau is dan natuurlijk vooral heel praktisch wanneer je het daadwerkelijk in een hoek van de kamer plaatst. 

De laatste jaren zijn hoekbureaus van steigerhout steeds populairder geworden. Uiteraard heeft dat alles te maken met de groeiende populariteit van steigerhout in het algemeen. Verderop in dit artikel lees je meer over de sterke punten en mogelijkheden van steigerhout. Hieronder gaan we echter eerst dieper in op wat een hoekbureau nu eigenlijk zo ideaal maakt.

Waarom zijn hoekbureaus voor thuiswerkplekken ideaal?

Zoals gezegd hebben hoekbureaus als groot voordeel dat je hiermee efficiënt een ruimte benut. Daarnaast biedt dit type bureau extra ruimte om je kantoorartikelen kwijt te kunnen. Veel gebruikers van hoekbureaus kiezen er hierbij voor op het ene bureaublad een computer met toetsenbord en muis te plaatsen. Op het andere werkblad kun je je dan vooral storten op papierwerk.

Verder biedt een hoekbureau – op welke manier je hem ook opstelt – genoeg ruimte om je benen onder het bureau te strekken. Ook opbergruimte is onder een dergelijk bureau ruimschoots aanwezig.

Wat is steigerhout eigenlijk precies?

Bij steigerhout draait het meestal om hout dat een tijdje (doorgaans minstens een jaar) als hout voor steigers is gebruikt. Deze steigers kom je vooral in de bouw- en kluswereld tegen. Oorspronkelijk gaat het hierbij om vurenhout; hout dat afkomstig is van fijnspar bossen uit diverse plekken in Europa. Hoe dan ook, aan steigerhout is te zien dat het volop gebruikt is. Zelfs al worden lelijke gebruikssporen door verkopers weggehaald; normaal gesproken is het overduidelijk dat steigerhout er al een heel leven op heeft zitten.

Onmiskenbare voordelen van steigerhout

Steigerhout heeft dus een gegroefde en ook wel behoorlijk stoere uitstraling. Of dat een voordeel is hangt puur af van je eigen voorkeuren. We kunnen wel met zekerheid stellen dat de volgende eigenschappen van steigerhout gunstig zijn:

  • Meubels als hoekbureaus van steigerhout kopen is goed voor het milieu. Dit hout zou anders namelijk gewoon afgedankt worden.
  • Steigerhout heeft een tijdloos karakter. Daarmee is het niet gevoelig voor woontrends.
  • Het is niet moeilijk steigerhouten producten op maat te maken. Daardoor kun je als consument met steigerhout al snel alle kanten op.
  • Steigerhouten meubels hebben weinig onderhoud nodig. Hierover lees je in de laatste alinea meer.

Let hierop bij de aanschaf 

Wanneer je een hoekbureau van steigerhout gaat aanschaffen, dan is het slim om dit niet via het internet te doen. Beter is om in een fysieke winkel te gaan kijken welke bureaus beschikbaar zijn. Besef je namelijk dat het hout van alle steigerhouten meubelstukken volop is gebruikt. Daardoor ogen de planken zelden precies hetzelfde. Door zelf in een winkel te gaan kijken weet je zeker dat je een hoekbureau koopt met een houtkleur en -patroon naar je smaak.

Volg deze tips voor een ideaal onderhoud

Aan steigerhouten bureaus heb je weinig onderhoud. Dit komt doordat steigerhout al is ‘uitgewerkt’ en daardoor niet meer ‘zweet’. Problemen met vocht komen in steigerhout dus weinig voor. En komt er eens onverhoopt een vlek in je bureau, dan kun je deze er met een schuurmachine makkelijk uit krijgen.

 

Uitgelichte afbeelding

tijd voor steigerhout hoek bureau 02

Recente blog artikelen

Overkapping en fietsenberging in één

De schutting als eyecatcher

Alles over hardhout