Bar van steigerhout

Ben je de eigenaar van een café en zou je je bar wel weer eens een nieuwe look willen geven? Of heb je in je woning nog wat ruimte over waar je graag een bar in wilt plaatsen? Hoe het ook zit, bij het plaatsen van een bar heb je veel mogelijkheden. Deze hebben natuurlijk betrekking op de plaatsing en de opstelling, maar ook de materiaalkeuze is belangrijk. 

Een bar van steigerhout zou het hierbij ongetwijfeld goed doen. Zo’n steigerhouten bar maakt met zijn uitgesproken uitstraling namelijk altijd een uitnodigende indruk. Plaats je er vervolgens ook nog barkrukken van steigerhout bij, dan heb je het ideale plaatje helemaal compleet. 

Het stoere uiterlijk van steigerhout verklaard

Steigerhout heeft dus een uitgesproken uiterlijk. Voor veel mensen doet dit wat robuust, stoer of zelfs rauw aan. Deze uitstraling is natuurlijk deels het gevolg van de structuur van het hout waar het hier om draait. Dit is vurenhout dat meestal van fijnsparren in Noord-Europa wordt gewonnen.

Het gewonnen vurenhout wordt vervolgens niet meteen gebruikt voor het vervaardigen van meubels. Eerst worden van dit hout namelijk loopplanken gemaakt. Met name voor bouwsteigers worden deze planken volop gebruikt. Deze planken krijgen het als onderdeel van steigers uiteraard behoorlijk te verduren. Ook dit draagt aanzienlijk bij aan het stoere karakter van het latere steigerhout.

Wat zijn objectief gezien de pluspunten van steigerhout?

Of je nu van het uiterlijk van steigerhout houdt of niet, als je er objectief naar kijkt heeft dit type hout sowieso de volgende voordelen te bieden:

  • Een steigerhouten bar kopen is milieutechnisch gezien een goede keuze. Je kiest hiermee immers voor hergebruikte stukken hout.
  • Een bar en barkrukken van steigerhout zijn makkelijk te behandelen met lak, verf of beits.
  • Steigerhouten meubels vergen weinig onderhoud. Kleine beschadigingen vallen hierin nauwelijks op en vlekken kun je er met een schuurapparaat makkelijk uit krijgen.

Zelf losse planken kopen? Volg deze adviezen!

Wanneer je een vrij handige doe-het-zelver bent en je beschikt over de juiste klusmaterialen, dan moet het mogelijk zijn om zelf een bar in elkaar te zetten van steigerhouten planken. Ben je inderdaad van plan een setje losse planken te bestellen? Dan is het wel aan te raden om dit in een fysieke winkel te doen. Het is namelijk handig om de planken eerst met eigen ogen te zien voordat je ze aanschaft.

Van steigerhout is bekend dat er relatief grote kleurverschillen kunnen bestaan tussen de planken onderling. Om zeker te weten dat je planken koopt in dezelfde kleurstelling is het dus beter om deze zelf voor de aanschaf in een winkel te bekijken. Ook weet je dan zeker dat de zichtbare patronen in het hout je aanstaan. Deze patronen kunnen immers ook bij alle steigerhouten planken weer anders zijn, zeker als je je bedenkt dat deze planken er al een heel leven op hebben zitten.

 

Uitgelichte afbeelding

Bar van steigerhout

Recente blog artikelen

Overkapping en fietsenberging in één

De schutting als eyecatcher

Alles over hardhout