Wanddecoratie van steigerhout 

Wanddecoratie is een eenvoudige en praktische manier om een saaie muur levendig te maken. Tegenwoordig is het helemaal in om te kiezen voor houten wanddecoratie. Dit geeft namelijk een luxe en natuurlijke look aan je woonkamer. Maar het kan nog beter, waarom zou je je houten wanddecoratie niet van steigerhout laten maken? Steigerhout is veel duurzamer dan normaal hout, omdat het wordt gemaakt van hout dat al eens is gebruikt. Met steigerhout kies je ervoor om de ambiance in je woonkamer naar een hoger niveau te tillen, terwijl je ook bijdraagt aan een betere planeet. Er hoeven namelijk geen extra bomen te worden gekapt voor de productie van jouw houten kunstwerk

Wat is steigerhout precies?

Steigerhout is hout dat wordt gebruikt bij de bouw van bouwsteigers. De steigers gebruiken verschillende houten planken die de constructie verstevigen. Deze planken zijn super sterk en ook nog eens zeer robuust, want ze vergaan niet zomaar. Hierdoor kunnen deze planken makkelijk worden gebruikt voor andere doeleinden als ze niet meer nodig zijn in de bouw. Wanddecoraties kunnen perfect van dit duurzame steigerhout worden gemaakt. Het steigerhout is namelijk makkelijk te bewerken en kan eenvoudig in een kunstwerk worden omgezet. 

Steigerhout wanddecoratie op maat 

Voor steigerhout worden ruwe planken aangeleverd. Een vakman moet dan de planken eerst bewerken voordat het een kunstwerk wordt. Het grote voordeel hiervan is dat het kunstwerk volledig op maat kan worden gemaakt. Heb je bijvoorbeeld weinig ruimte in je woonkamer? Dat is geen enkel probleem, het kunstwerk kan namelijk helemaal op de afmetingen van de beschikbare ruimte worden afgesteld. Ook hoef je niet per se het steigerhout in zijn natuurlijke kleur te laten. Je kunt er ook voor kiezen om het hout te laten verven om meer sfeer aan je woonruimte te geven. 

Wat voor wanddecoratie wordt er van steigerhout gemaakt?

Net zoals met normale houten wanddecoratie kun je ook van steigerhout elk soort kunstwerk laten maken. 3D wanddecoratie is een erg populaire vorm van kunst die van steigerhout kan worden gemaakt. Dit is een zeer gedetailleerd kunstwerk dat eenvoudig aan de muur kan worden bevestigd. 3D wanddecoratie wordt namelijk van allemaal kleine blokken hout gemaakt die een 3D-effect geven wanneer ze naast elkaar worden geplaatst. Dit creëert dus een zeer levendige sfeer aan de muur. Het kunstwerk bestaat uit verschillende panelen zodat je niet elk blokje met de hand aan de muur hoeft te bevestigen. 

Wat is er verkrijgbaar als steigerhout wanddecoratie?

In principe kan alles dat jij kunt bedenken worden uitgevoerd als steigerhout wanddecoratie. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een kast van steigerhout te laten maken, maar je kunt bijvoorbeeld ook een wereldkaart van steigerhout laten maken. Met behulp van de nieuwste lasertechnologie kunnen de kleinste details in de wereldkaart worden verwerkt. Je kunt eindeloos variëren met steigerhout. 

Uitgelichte afbeelding

Wanddecoratie van steigerhout

Recente blog artikelen

Overkapping en fietsenberging in één

De schutting als eyecatcher

Alles over hardhout