De mooiste houten schuttingen

Uit deze mooie houten schuttingen kun je zoal kiezen

Wil je een schutting plaatsen en ben je benieuwd wat de mooiste houten schuttingen zijn? Als je een houten schutting gaat kiezen, wil je natuurlijk een zo mooi mogelijke schutting die precies bij jouw tuin past en ook nog eens een lange levensduur heeft. Wat houten schuttingen betreft zijn er dan ook diverse opties. Wij zochten uit wat de mooiste houten schuttingen zijn en hebben ze hier voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek meer!

Vurenhout

Een schutting van vurenhout is werkelijk prachtig. Vurenhout komt ook wel van de Fijnspar, die zowel in Midden als Noord Europa wordt gekweekt. Deze houtsoort heeft een vrij lichte kleur en oogt ietwat lichtgeel/grijs. Vurenhout staat bekend als hout met kleinere noesten, een subtiel vlam patroon en bovendien is het ook geurloos. Vurenhout wordt voor veel toepassingen binnenshuis gebruikt, zoals voor vloeren en meubels, maar ook vooral voor buiten. Hierbij kun je denken aan steigers, schuttingen en blokhutten. Vurenhout gaat doorgaans 8 jaar mee, maar als je het hout laat impregneren, kan het wel 10 jaar lang meegaan.

Grenenhout

Grenenhout komt ook wel van de Grove den af, welke wordt gekweekt in zowel Midden als Noord Europa. Grenenhout heeft een meer grof vlampatroon en de noesten zijn best groot. De kleur is niet erg egaal en beschikt ook over grijze, groene en soms zelf zwarte tinten. Dit zie je veel bij een grenen schutting. Grenenhout wordt vooral als tuin- en constructiehout gebruikt. Wanneer je grenenhout onbehandeld laat, gaat het ongeveer 7 jaar mee. Laat je het impregneren, dan kan het zo’n 9 jaar meegaan. Dit hangt ook af van waar je de schutting plaatst. Vochtige plekken met veel schaduw zijn niet geschikt voor deze schutting. Ook is het aan te raden hem niet direct op de grond te plaatsen, omdat hij anders gaat rotten. 

Antraciet grenen schutting

Douglas

Douglashout is een geweldige houtsoort en perfect voor een schutting. De prijs van douglas is zeer aantrekkelijk, omdat het doorgaans uit de Nederlandse bossen komt. Deze houtsoort heeft een mooie warme kleur en een fraaie egale vergrijzing. Juist het feit dat de vergrijzing van het hout zo egaal is, zorgt voor de mooie uitstraling van het hout. Van nature is douglas redelijk bestand tegen houtrot door het harsgehalte. Douglas hout bestaat vrijwel altijd uit kernhout. Dit is duurzamer en kan beter tegen schimmels in vergelijking met grenen delen. Douglas hout wordt veel gebruikt voor houten schuttingen en is dan ook zeer populair. 

Hardhout

Ook hardhouten schuttingen zijn erg geliefd. Dit komt vanwege de duurzame eigenschappen hiervan. Er is geen schutting die langer meegaat dan de hardhouten schutting. Ook heeft deze schutting nog diverse andere voordelen. Hardhouten schuttingen zijn het meest duurzaam en gaan op zijn minst 15 tot 20 jaar mee. Bovendien zijn er bijpassende gaaspanelen en poorten verkrijgbaar. De schuttingen hebben een prachtige roodbruine kleur en geven je tuin daarmee een unieke uitstraling.

Weet jij al wat voor soort schutting je in de tuin gaat plaatsen?

Uitgelichte afbeelding

Antraciet grenen schutting uitgelichte afbeelding 01

Recente blog artikelen

Overkapping en fietsenberging in één

De schutting als eyecatcher

Alles over hardhout