De mooiste bergingen voor in de tuin

Op zoek naar de mooiste bergingen voor in de tuin? Dan zit je hier op het juiste adres. Er zijn diverse soorten bergingen die je in de tuin kunt plaatsen. Een berging is heel handig, aangezien je er spullen in kunt opbergen. Benieuwd naar de functie van een berging en de soorten bergingen? In dit artikel lees je alles over de mooiste bergingen voor in de tuin. 

Waarvoor gebruik je een berging?

Een berging gebruik je om spullen, zoals gereedschap of meubels in op te slaan. Het is ook mogelijk om je barbecue of motor droog neer te zetten. Zo staan al jouw spullen netjes opgeruimd en uit het zicht. Daarnaast verslijten en roesten je spullen minder snel door de weersomstandigheden. Dit komt omdat de spullen ‘binnen’ staan. Je geniet dus veel langer van je spullen en ze blijven mooi. 

Soorten bergingen

Om je spullen op te slaan zijn er verschillende soorten bergingen. Om fietsen of een motor netjes te bewaren is het handig om gebruik te maken van een fietsenberging. Een andere mogelijkheid is een overkapping of een veranda met een afsluitbare berging. Heb je een wat kleinere tuin? Dan is een tuinhuis een goede optie of een overkapping die aan het huis vastzit. Een voordeel aan een overkapping of een veranda is dat je er een mooie lounge bank onder kunt zetten. Zo heeft de berging een dubbele functie. 

De uitstraling van een berging

De uitstraling van een berging kan verschillen. Natuurlijk ligt het ook aan de look die jij mooi vindt. Er zijn bijvoorbeeld bergingen met een plat dak, waarbij de buitenkant is afgewerkt met stucwerk. Het is ook mogelijk om een berging met een robuuste en landelijke uitstraling in de tuin te plaatsen. Hierbij wordt een berging afgewerkt met hout, bijvoorbeeld douglas hout. Het hout zorgt voor een unieke en stoere look. 

Er zijn dus verschillende soorten bergingen. De uitstraling kan variëren, aangezien jij degene bent die de keuze maakt. Bovendien is een berging erg handig om spullen op te bergen en netjes te bewaren. Fietsen, motors, kussens of de barbecue blijven langer mooi. 

Uitgelichte afbeelding

De mooiste bergingen voor in de tuin feature image 02

Recente blog artikelen

Overkapping en fietsenberging in één

De schutting als eyecatcher

Alles over hardhout